Bir gazetedeki reklam ertesi gün unutulur. Gazete bir süre saklansa bile sonunda ya bir sobanın içinde yanar ya da çöpe atılıp yok olur. İnternette ise hiçbir şey kaybolmaz. Bu yüzden reklamların geleceği için veri odaklı hesap yöntemi kullanılır.
Akıl yürütme, araştırma süreçleri sırasında bir sonuç elde etmek için kullanılması gerekilen bilgi veri olarak adlandırılır. Veri; bir sürecin ardından ulaşılan bilgi yığınıdır. Bu yığın tek başına bir anlam ifade etmez fakat bir hesap yöntemi ile buluştuğunda işlev kazanır.
Reklamların sonucu ile elde edilen veriler onların gelirlerini ve başarısını analiz etmeye yardımcı olur. Bu analizin yönetilmesiyle ise veriler en sağlıklı şekilde işlenir.
Veri yönetimi; verilerin güvenliğini, verimliğini, maliyetini saklar ve korur. Gerektiğindeyse elde tutulan verileri kullanarak hizmet kalitesini arttırmak için çabalar.
Dijital dünyada üretilen, kullanıcılara sunulan her şeyin bir dönütü vardır. Çünkü internet çift yönlü bir iletişime sahiptir. Bu iletişim biçimi de pazarlama sürecinin sonunda bir veri akışını sağlar. Alıcının beğenisi, ilgisi ile şekillenen veriler ürünün kalitesini belirlerken bir sonrakinin gideceği yola da ışık tutar. Bu yolun hesabı veriler temel alınarak yapıldığında daha faydalı bir sonuç sunar. Fakat bu bir matematik problemi değildir. Yatırım ile gelir arasındaki ilişkiyi görmek için yapılan bir hesaplamada ihtiyaç duyulan unsurların toplanmasıdır.
Toplanan veriler hesap süzgecinden geçtiğinde ortaya temiz, yararlı, yeni bir strateji çıkar. Bu strateji ile üretici konumunda olan markanın dijital pazardaki geleceğini belirlenir. Şimdi ise bir markanın verilerle çizilen geleceğinde neler olduğunu inceleyelim.